Dale Alpakka

kr 69,00
På lager
Farge Velg
Totalt:
Nøkkelinformasjon
 • Fiberinnhold
  100% Alpakka
 • Vekt og løpelengde
  50 gram = ca. 133 meter
 • Strikkefasthet
  25 masker glattstrikk på strikkepinne nr. 3,5 = 10 cm
 • Anbefalt pinnestørrelse
  3
 • Produksjonsland
  Peru

Alpakka fra Dale Garn er et 3-tråds kamgarn laget av 100% alpakka i luksusklassen. Mange regner Alpakka fra Dale Garn som det beste alpakkagarnet på markedet, det sier sitt.

Enkelte farger i Dale Alpakka har spesielle fargeblandinger som kalles Alpakka Space Dye. Dette er ikke en eget garnkvalitet, men en type fargeblanding på den eksisterende kvaliteten Dale Alpakka.

Garnet gir utrolig myke og lune plagg som ikke klør. Fargene blir spesielt vakre i alpakkafiber og garnet egner seg spesielt godt til lekre kofter, gensere, jakker og tilbehør som luer, halser og skjerf både til voksne og barn.

Tips:! Husk at du kan strikke med Alpakka Forte, Alpakka fra Dale Garn og Alpakka Space Dye fra Dale Garn etter samme oppskrift. Dette er fordi de har samme løpelengde og strikkefasthet som disse.

For strikkeoppskrifter, se Alpakka Forte og Dale Alpakka.

Hvorfor strikke med garn av Alpakka?
Det er mange gode grunner for at det neste plagget du strikker skal være i garn av Alpakka. Garnet er utrolig mykt, ingen kommer til å klage på at strikkeplagget klør. Alpakka er også regnet for å være enda varmere enn ull! Samtidig puster det godt, så du ikke blir klam.

Tips: Visste du at alpakka strengt tatt er hår, ikke ull? Pelsen, og garn, av Alpakka har et ørlite innhold av svovel, det gjør at plaggene du strikker til en viss grad er selvrensende. Lufter du plagget etter bruk slipper du å vaske det så ofte, og det vil holde seg enda lenger.

 • Max 30°C ullvugge Vrides ikke Tåler ikke tørketrommel Tørkes flatt Max 100°C Oppbevares flatt Ikke klorbleking Bruk ikke skyllemiddel Tåler rens normal metode
Forklar vaskesymboler
Kanskje trenger du også
 1. kr 69,00
  Alpakka Forte - Blålilla melert
  80% Alpakka, 20% Nylon
  kr 69,00
 2. kr 59,00
  Zing, 40 cm, 2.0 mm - Rundpinner
  Zing
  Flerfarget, Aluminium
  kr 59,00
 3. kr 69,00
  Symfonie, 10 cm, 2.0 mm - Strømpepinner i bjørk
  Symfonie
  Flerfarget, Bjørk
  kr 69,00
 4. kr 99,00
  Cubics, 15 cm, 2.0 mm - Strømpepinner i bjørk
  Cubics
  Brun, Bjørk
  kr 99,00
 5. kr 129,00
  Karbonz, 40 cm, 2.0 mm - Rundpinner
  Karbonz
  Svart, Karbonfiber
  kr 129,00