Alpakka Forte

kr 69,00
På lager
Farge Velg
Totalt:
Nøkkelinformasjon
 • Fiberinnhold
  80% Alpakka, 20% Nylon
 • Vekt og løpelengde
  50 gram = ca. 133 meter
 • Strikkefasthet
  25 masker glattstrikk på strikkepinne nr. 3,5 = 10 cm
 • Anbefalt pinnestørrelse
  3

Alpakka forte fra Dale Garn er et forsterket alpakkagarn i 80% alpakka og 20% nylon som kommer i fine, melerte fargetoner. Nylonet forsterker garnet for å tåle hard bruk, men det er like mykt og behagelig som garn av ren alpakka.

Du kan bruke Alpakka Forte til både gensere, jakker og skjørt, og det er nydelig til fint tilbehør, samt tynnere sokker og strømper. Garnet er selvsagt ypperlig til barneklær som skal tåle røff bruk og slitasje.

Fordelen med garn av alpakka er at det er fantastisk mykt og behagelig, du slipper kløe samtidig som du får naturlig godt isolerende plagg. Garn av alpakka gir også spesielt vakre farger og plaggene du strikker blir myke og luksuriøse.

Tips: Husk at du kan strikke med Alpakka Forte, Alpakka fra Dale Garn og Alpakka Space Dye fra Dale Garn etter samme oppskrift. Dette er fordi de har samme løpelengde og strikkefasthet som disse.

Oppskriftene kan fint brukes om hverandre, så her er det rom for å leke seg med garn og farger.

For strikkeoppskrifter, se Alpakka Forte og Dale Alpakka.

Hvorfor strikke med garn av Alpakka?
Det er mange gode grunner for at det neste plagget du strikker skal være i garn av Alpakka. Garnet er utrolig mykt, ingen kommer til å klage på at strikkeplagget klør. Alpakka er også regnet for å være enda varmere enn ull! Samtidig puster det godt, så du ikke blir klam.

Tips: Visste du at alpakka strengt tatt er hår, ikke ull? Pelsen, og garn, av Alpakka har et ørlite innhold av svovel, det gjør at plaggene du strikker til en viss grad er selvrensende. Lufter du plagget etter bruk slipper du å vaske det så ofte, og det vil holde seg enda lenger.

 • Max 30°C ullvugge Vrides ikke Tåler ikke tørketrommel Tørkes flatt Max 100°C Oppbevares flatt Ikke klorbleking Bruk ikke skyllemiddel Tåler rens normal metode
Forklar vaskesymboler
Kanskje trenger du også
 1. kr 69,00
  Dale Alpakka - Beige melert
  100% Alpakka
  kr 69,00
 2. kr 59,00
  Zing, 40 cm, 2.0 mm - Rundpinner
  Zing
  Flerfarget, Aluminium
  kr 59,00
 3. kr 79,00
  Nova Cubics, 15 cm, 2.0 mm - Strømpepinner i metall
  Nova Cubics
  Sølv, Stål
  kr 79,00
 4. kr 75,00
  Symfonie, 3.0 mm - Spesial utskiftbare i bjørk
  Symfonie
  Flerfarget, Bjørk
  kr 75,00
 5. kr 75,00
  Bambus, 15 cm, 2.0 mm - Strømpepinner
  Bamboo
  Natur, Bambus
  kr 75,00