Tynn Alpakka

kr 69,00
På lager
Farge Velg
Totalt:
Nøkkelinformasjon
 • Fiberinnhold
  100% Alpakka
 • Vekt og løpelengde
  50 gram = ca. 167 meter
 • Strikkefasthet
  27 masker glattstrikk på strikkepinne nr. 3 = 10 cm
 • Anbefalt pinnestørrelse
  3
 • Produksjonsland
  Peru

Tynn Alpakka er grunnstammen i Du Store Alpakka sin kolleksjon. Garnet er et tre-tråds garn i 100 % alpakka og strikkes på tynne pinner. Plaggene blir deilig lette og egner seg til både hverdag og fint. Tynn Alpakka finnes i mange flotte farger, fra lyse pasteller til dype, mettede farger.

Tynn Alpakka  passer både til hele plagg og til mykt tilbehør som skjerf, pulsvanter og luer. Mange bruker Tynn Alpakka som sommergarn. Dette er et garn som egner seg godt til toving. Garnet egner seg like godt på strikkemaskin som til håndstrikk.

TIPS: Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka har samme tykkelse som Mini SterkFin og Alpakka Wool fra Du Store Alpakka, og oppskriftene kan derfor brukes om hverandre.

Oppskrifter: Mini SterkAlpakka WoolFinTynn Alpakka.

Hvorfor strikke med garn av Alpakka?

Det er mange gode grunner for at det neste plagget du strikker skal være i garn av Alpakka. Garnet er utrolig mykt, ingen kommer til å klage på at strikkeplagget klør. Alpakka er også regnet for å være enda varmere enn ull! Samtidig puster det godt, så du ikke blir klam.

Tips: Visste du at alpakka strengt tatt er hår, ikke ull? Pelsen, og garn, av Alpakka har et ørlite innhold av svovel, det gjør at plaggene du strikker til en viss grad er selvrensende. Lufter du plagget etter bruk slipper du å vaske det så ofte, og det vil holde seg enda lenger.

Husk! Hver eneste gang du kjøper et garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru.

 • Max 30°C ullvugge Vrides ikke Tåler ikke tørketrommel Tørkes flatt Max 100°C Oppbevares flatt Ikke klorbleking Bruk ikke skyllemiddel Tåler rens normal metode
Forklar vaskesymboler
Kanskje trenger du også
 1. kr 61,00
  Mini Sterk - Aprikos/ latte mouline
  40% Alpakka, 40% Merinoull, 20% Nylon
  kr 61,00
 2. kr 64,00
  Alpakka Wool -Amestystlilla
  60% Alpakka, 40% Ull
  kr 64,00
 3. kr 61,00
  Soul - Aubergine melert
  68% Baby alpakka, 32% Nylon
  kr 61,00
 4. kr 61,00
  Sky - Aubergine
  70% Baby alpakka, 30% Mulbærsilke
  kr 61,00
 5. kr 61,00
  Air - Antrasitt
  78% Suri alpakka, 22% Nylon
  kr 61,00