Air

kr 61,00
På lager
Farge Velg
Totalt:
Nøkkelinformasjon
 • Fiberinnhold
  78% Suri alpakka, 22% Nylon
 • Vekt og løpelengde
  25 gram = ca. 235 meter
 • Strikkefasthet
  34 masker glattstrikk på strikkepinne nr. 3 = 10 cm
 • Anbefalt pinnestørrelse
  3

Air fra Du Store Alpakka er et lekkert, tynt og litt loddent garn som er svært drøyt i bruk. Garnet er laget av pelsen til Suri alpakka, som har ekstra lange pelshår. Pelsen ligner litt på rastafletter, og det er nok derfor noen har gitt dyret kjælenavnet hippie-alpakka. 

Kombiner gjerne Air fra Du Store Alpakka med andre garntyper fra Du Store Alpakka. Eller du kan bruke det for å gi spennende effekter i kanter, mønsterstrikk eller som ekstra effekttråd i hele plagg.

Tips: Alene er Air supertynt, mykt og lekkert. Sammen med enten Sky eller Soul fra Du Store Alpakka har det nok volum til å strikkes på tykke pinner. Om du strikker med dobbelt garn, eller kombinerer med andre garnkvaliteter, kan du øke tykkelsen og få et hekt unikt uttrykk.

Oppskrifter: Her finner du oppskrifter med Dreamline Air.

Hvorfor strikke med garn av Alpakka?
Det er mange gode grunner for at det neste plagget du strikker skal være i garn av Alpakka. Garnet er utrolig mykt, ingen kommer til å klage på at strikkeplagget klør. Alpakka er også regnet for å være enda varmere enn ull! Samtidig puster det godt, så du ikke blir klam.

Tips: Visste du at alpakka strengt tatt er hår, ikke ull? Pelsen, og garn, av Alpakka har et ørlite innhold av svovel, det gjør at plaggene du strikker til en viss grad er selvrensende. Lufter du plagget etter bruk slipper du å vaske det så ofte, og det vil holde seg enda lenger.

Husk! Hver eneste gang du kjøper et garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru.

 • Max 30°C ullvugge Vrides ikke Tåler ikke tørketrommel Tørkes flatt Max 100°C Oppbevares flatt Ikke klorbleking Bruk ikke skyllemiddel Tåler rens normal metode
Forklar vaskesymboler
Kanskje trenger du også
 1. Sky - Aubergine
  70% Baby alpakka, 30% Mulbærsilke
  kr 61,00
 2. Soul - Aubergine melert
  68% Baby alpakka, 32% Nylon
  kr 61,00
 3. Faerytale - Antrasitt
  100% Fineste alpakka
  kr 79,00
 4. Alpakka Fur - Aubergine
  59% Alpakka, 41% Merinoull
  kr 99,00