Skip to main content
Til toppen
Rask levering! Kun 1-3 dager
Gratis retur
Gratis frakt over 800,-
Mirasolskolen

Mirasolskolen

Kjærligheten til det fantastiske alpakkagarnet brakte gründerne Kari Hestnes og Per Svendsen til Peru i 2005. De ble forelsket i det vakre, ville og ugjestmilde fjellandskapet der alpakkaflokkene beiter. Men de så også den ekstreme fattigdommen barna levde under. Ideen om en skole for fattige gjeterbarn i Perus høyfjell tok form, og i 2006 ble grunnsteinen lagt. I 2012 solgte gründerne Du Store Alpakka til House of Yarn. Siden har bistanden til skolen økt, og det ideelle arbeidet videreføres og utvikles.

For oss her hjemme er alpakkagarnet ren luksus. Noen mener altfor luksuriøst og altfor dyrt. Det synes ikke vi. Vi synes det er fantastisk å kunne hente alpakkagarn hjem fra den andre siden av kloden. For så å kunne gi tilbake til de fattige lokalsamfunnene. For hver gang du kjøper et alpakkanøste fra Du Store Alpakka eller Camilla Pihl, går en del av summen tilbake til de som sørger for at vi kan strikke i dette utrolig vakre garnet med så fantastiske egenskaper.

Skolegang er en luksus som få barn i de ugjestmilde Andesfjellene har mulighet til. Været er lunefullt, veien er ofte lang, og det er umulig å komme til og fra skolen hver dag. Derfor er Mirasolskolen en internatskole der barna får gratis skolemateriell, næringsrik mat, klær og omsorg fra dyktige og engasjerte lærere. Der lærer barna å lese, skrive og regne, de lærer om sin egen kultur og sitt folks stolte historie. Håpet om og muligheten til en bedre framtid blir grunnlagt.

For hver kilo garn Du Store Alpakka og Camilla Pihl selger, går én dollar til driften av Mirasolskolen som nå støttes av garnentusiaster og strikkere over hele verden. Skolen betyr at barna faktisk har en fremtid, og de er ikke bundet til den samme fattigdommen i analfabetisme som generasjonene før dem.

Takk for at du hjelper oss å hjelpe!

 

Se video fra Mirasolskolen:

Min side