Skip to main content
Til toppen
Rask levering! Kun 1-3 dager
Gratis retur
Gratis frakt over 800,-
KnitPro –eksperten på strikkeutstyr

KnitPro –eksperten på strikkeutstyr

Er du en ivrig strikker, er det en stor sjanse for at du har pinner fra KnitPro i utstyrskisten. Men KnitPro er ikke bare proffe på å lage gode strikkepinner, selskapet har også et stort hjerte for sine ansatte, og et brennende engasjement for bedring av indiske kvinners kår og at barna i lokalsamfunnet får en grunnleggende utdannelse. KnitPro er et indisk familiedrevet selskap som er lokalisert. Deres strikkepinner er blant de best kjente og mest populære i hele verden.

 

Dette er både på grunn av gode kvalitet, men også for det store samfunnsengasjementet og den omsorgen bedriftens eiere viser for sine ansatte. Fabrikken har i dag 900 ansatte, og hele 400 av disse er kvinner, noe som er en usedvanlig høy andel i en indisk bedrift.

"Å styrke og støtte kvinner og gi dem arbeid har en dypere effekt på utviklingen i samfunnet.”

(Shirish Jain, konserndirektør i KnitPro International)

 

De første som produserte høykvalitets trepinner

En av de første pinnetypene som ble lansert i 2009, var storfavoritten Symfonie Rainbow. På den tiden var det ingen andre høykvalitets trepinner å finne i Europa, og med sitt ikoniske design i flerfarget, laminert bjørk, slo de øyeblikkelig an hos strikkefolket. Trevirket til flere av pinneseriene kommer fra Finland og Estland, og dette blir nøye og kjærlig bearbeidet av KnitPros erfarne snekkerstab, før nikkelfrie metallkomponenter limes på for hånd. I hvert trinn av produksjonen er det strenge prosedyrer for kvalitetskontroll som sikrer at eventuelle defekte pinner kan identifiseres og sorteres bort. 

 

Tar godt vare på de ansatte

“Vi tror at de små endringene vi kan bidra til også påvirker den generelle holdningen til kvinner, og at det å styrke kvinner og gi dem arbeid har en dypere effekt på utviklingen i samfunnet”, sier Shirish Jain, konserndirektør i KnitPro International. Dette speiler seg også i firmaets rekrutteringspolitikk. Hver kvinne som kommer til fabrikken og søker jobb, blir nemlig ansatt. Og ikke nok med det; KnitPro gir alle sammen gratis transport til og fra jobb, slik at de ikke trenger å forholde seg til de farene man risikerer med offentlig transport i India. Denne omsorgen gjelder også for de mannlige ansatte som får hver sin sykkel når de begynner hos KnitPro. Slik kan de komme seg på jobb, uansett hvor avsidesliggende de bor. På fabrikken er det også etablert gratis barnehage og et medisinsk senter. Alt for å gjøre livet enklere og bedre for personalet.

 

Startet landsbyskole

KnitPro har i 20 år finansiert en landsbyskole. Skolen åpnet med kun 10 elever. I dag er antallet vokst til mer enn 900 elever i alderen 3 til 17 år, og gledelig nok så er det også mange jenter. I India må jenter ofte avslutte utdannelsen når de fyller 13. KnitPro jobber derfor hardt for å overbevise foreldrene i lokalsamfunnet om å la døtrene bli på skolen til de er fylt 17 år.

 

“Utdanning er fundamentalt både for barn og for å kunne endre et fattig lokalsamfunn."

(Shirish Jain, konserndirektør i KnitPro International)

Min side