Skip to main content
Til toppen
Rask levering! Kun 1-3 dager
Gratis retur
Gratis frakt over 800,-

Samfunnsansvar og etikk

Takk for at du hjelper oss å hjelpe!

House of Yarn setter samfunnsansvar høyt. Vi legger stor vekt på at alle våre prosesser og vår verdiskapning skal utgjøre en positiv forskjell for mennesker, miljø og samfunn, både direkte og indirekte. Vi samarbeider med flere organisasjoner som jobber for å bedre menneskers liv.

Fokus på etikk, miljø og dyrevelferd

House Of Yarn ønsker å være en ledende bransjeaktør med fokus på etikk, miljø og dyrevelferd. All produksjon er i henhold til EUs miljøkrav – det såkalte REACH-regelverket. Dokumentasjon, åpenhet og transparens rundt disse spørsmålene er nedfelt i vår strategi, og bidrar med større trygghet for alle parter.

Miljø og bærekraft

Vi satser på konsepter og produkter med GOTS, RWS og Øko-Tex sertifisering. Sertifiseringen garanterer at hele produksjonskjeden foregår ifølge økologiske prinsipper, og at dyrevelferden er ivaretatt. Sertifiseringen er lisensiert, har full transparens og både produkter og produksjonen kan etterprøves.

Reach - Regelverket

Reach er et omfattende europeisk regelverk som gjelder kjemikalier fra produksjon eller import til bruk som stoffer, i stoffblandinger og produkter. Virksomhetene har ansvar for å dokumentere trygg bruk av sine kjemikalier før de kan omsettes på markedet. De farligste stoffene reguleres av myndighetene.

Besøk nettside

IEH - Etisk handel

Initiativ for etisk handel (IEH) er Norges største nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter som jobber forpliktende og systematisk for å sikre bærekraftige leverandørkjeder, samt sørge for at internasjonal handel ivaretar menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering.

Besøk nettside

GOTS - økologi og sosialt ansvar

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Merkeordningen stiller krav til at minimum 70 prosent av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene. Sertifiseringen garanterer at hele produksjonskjeden foregår ifølge økologiske prinsipper, og at dyrevelferden er ivaretatt. Sertifiseringen er lisensiert, har full transparens og både produkter og produksjonen kan etterprøves.

Besøk nettside

Øko-Tex Standard 100

Internasjonalt test- og sertifiserings-system for tekstiler. Produktene skal ikke inneholde allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser, m.fl. Merket er ikke et økologimerke.

Besøk nettside

RWS Responsible Wool Standard

RWS sertifisering garanterer at ulla kommer fra gårder som både ivaretar bærekraftig drift av jorda og dyrevelferd der mulesing er strengt forbudt. RWS-merket garanterer bærekraftig produksjon fra gård til ferdigprodusert garn.

Besøk nettside

ITP Norge

ITP samarbeider med selskaper og organisasjoner for å fremme arbeidernes menneskerettigheter og for å fremme etiske arbeidsforhold, arbeidsrettigheter, samfunnsansvar og sosial dialog. ITP GROUP er medlem av Etisk handelsinitiativ (ETI-Norge og ETI-Danmark).

Besøk nettside

Dalema Code of Conduct

House of Yarn er en del av Dalema-gruppen. Denne Code of Conduct gjelder for Dalema gruppen med alle heleide datterselskaper for å fremme gode arbeids- og miljøforhold i våre leverandørkjeder.

Les mer her

 

 

 

Min side